Giclée kwaliteit

Een giclée is een in de Verenigde Staten ontwikkelde nieuwe druktechniek met behulp van een inkjetprinter. Zij wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term giclée is afgeleid van het Franse werkwoord "gicler", dat stralen of vernevelen betekent. In deze druktechniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukprocedé.

Deze hoge kwaliteit kan worden verkregen door:

- Hoogwaardig papier.
- Een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten.
- Een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd.

Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken. Voor het vervaardigen van een giclée moet het werk allereerst "gedigitaliseerd" worden. Dan is het ook mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat op een beeldscherm wordt ontworpen en waarvan enkel een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst. Indien een digitaal werk niet in oplage maar slechts éénmaal wordt afgedrukt spreken we van een monogiclée. (Bron: Wikipedia)

Nadat het gekozen staatsieportret op canvas is geprint wordt de afdruk een paar keer handmatig gevernist. Het vernis beschermd de inkt tegen lichte krasjes en UV-licht. Hierdoor worden de kleuren briljanter.
De houten spieramen zijn milieuvriendelijk, duurzaam en goedgekeurd door de PEFC. Door de kops/tegendraads verlijmde delen hout (vingerlassen) trekken deze spieramen niet krom. In de hoeken van het spieraam monteren we houten spietjes zodat het doek nagespannen kan worden, mocht dat ooit nodig zijn. Uw staatsieportret wordt vakkundig opgespannen en voorzien van een handig flat-on-the-wall ophangsysteem. Desgewenst wordt het opgespannen canvasdoek voor u ingelijst.

Zodra het ingelijste staatsieportret helemaal klaar is wordt het stevig ingepakt in noppenfolie en tussen kartonnen platen.